Rasprodate karte za igranje „Orkanskih visova“ u Tivtu
Orkanski visovi, Barski Ljetopis

Rasprodate karte za igranje „Orkanskih visova“ u Tivtu

Nakon premijere i tri izuzetno uspješna reprizna igranja u Starom Baru, koprodukcija Barskog ljetopisa i Kraljevskog pozorišta Zetski dom „Orkanski visovi“ u režiji Dore Ruždjak Podolski, igraće se u utorak, 25. jula na maloj sceni Atrijuma Buća u Tivtu, sa početkom u 21:30h, u okviru „Purgatorija“.

''Na svakom koraku života primorani smo da donosimo odluke i pravimo izbore. Mnoge pravimo nesvjesno, mehanički  - da li prvo ući pod tuš ili oprati zube, da li doći do prodavnice ovim putem ili onim drugim, dok neke smatramo presudnim. Podilaženje strahovima, frustracijama i ambicijama dovodi do pogrešnih izbora koje ipak moramo prigrliti, da bi uopšte mogli opstati. U svakom slučaju, izbori koje pravimo određuju naše živote. Što se dešava ako ne možemo da se pomirimo sa njima? Ova dramatizacija progovara upravo o izborima koje pravimo, načinu na koji se nosimo sa njima, načinu na koji prihvatamo tuđe izbore, dosljednosti koju imamo u odnosu na ono što smo izabrali i zašto pravimo izbore sa kojima nismo spremni da živimo'', kazala je Stela Mišković, koja je uradila dramatizaciju za predstavu.

Nikoli2

Nikola Nikolić, foto: Barski Ljetopis

Nan večernjoj sceni Ljetopisa promovisana je i knjiga Nikole Nikolića.

Nikola Nikolić, afirmisani crnogorski autor, promovisao je sinoć na platou ispred Dvorca kralja Nikole svoju zbirku priča „Atakama“ koja je iz štampe izašla minule 2016. godine u izdanju „Nove knjige“ iz Podgorice. Tematsko-idejna okosnica, poetika i umjetnička vrijednost ovog štiva prikazani su kroz razgovor sa moderatorkom večeri, profesoricom književnosti, urednikom i lektorom u pomenutoj izdavačkoj kući, Jelenom Krsmanović.

„Atakama“ je knjiga sastavljena od 15 kraćih i dužih priča, koje se bave raznim pojavama savremenog društva – od samoubistva, preko porodičnih i ljubavnih odnosa, pa do totalitarizma i sudara različitih kultura. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.