Milica Gardašević prvak Evrope

Skokom od 6.46 opravdala ulogu favorita

Milica Gardašević prvak Evrope

Mlada Novosađanka Milica Gardašević pobedila je na Prvenstvu Evrope za starije juniore u Grosetu u skoku udalj (EP U20). Ona je zlatnu medalju osvojila skokom iz treće serije od 6.46 metara, i tako postala juniorska šampionka Evrope.

Pulenka trenera, Marka Milinkova, samo dan prije imala je fantastičan skok u kvalifikacijama kada je doskočila čak do 6.62m. Nažalost danas nije uspela da ponovi taj rezultat, ali je uprkos tome opravdala ulogu favorita.

Ona je jedina srpska atletičarka koja je osvojila medalju na ovom prvenstvu, i to onu najsjajniju.

Rekord u ovoj discplini i dalje ostaje u vlasništvu Ivane Španović sa daljinom od 6.71m.

Drugo mjesto zauzela je takmičarka iz Njemačke, Krist Tabea sa rezultatom 6.41m, a treće mjesto pripalo je Šveđanki, Karlen Kaiza sa rezultatom 6.32m.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.