Novi Zeland: Vanredno stanje zbog poplava i klizišta
Foto: Beta

Novi Zeland: Vanredno stanje zbog poplava i klizišta

Vanredno stanje proglašeno je u tri regiona na Novom Zelandu poslije poplava i klizišta koje su uzrokovale jake kiše na tom području, prenio je danas britanski list Gardijan.

Jaka oluja zahvatila je južni dio Novog Zelanda prethodne noći, a vanredno stanje je potom proglašeno na područjima - Krajstčerč, Tajmaru i Otago, kao i u gradu Danidin koji je pristupačan samo vazdušnim putem.

Danidin se nalazi u regionu Otago na Južnom ostrvu Novog Zelanda. Oko 120.000 stanovnika je blokrano zbog klizišta na glavnim putevima.

Više od 200 vojnika upućeno je u ugrožena područja gdje su mnoga domaćinstva ostala bez električne energije.

Za 24 sata u Danidinu je palo 220 milimetara kiše, a po 162 milimetra u drugim obližnjim gradovima, poslije čega su nastale poplave i klizišta.

U Otagu se predviđaju i snježne padavine.

U južnoj hemisferi u toku je zima.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.