Zemljotres u Italiji, nema žrtava

4,2 Rihtera

Zemljotres u Italiji, nema žrtava

Zemljotres magnitute 4,2 pogodio je rano jutros centralni dio Italije, ali nije izazvao nikakvu štetu i nije bilo žrtava, saopštila je italijanska civilna zaštita.

Potres je registrovan u 4.13 sa epicentrom oko tri kilometra od mjesta Kampotosto na području Abruce u centralnoj Italiji, saopštio je nacionalni institut za vulkanologiju i dodao da se zemljotres dogodio na dubini od 14 kilometara.

Zemljotres je osjetilo tamošnje stanovništvo, ali nije izazvao materijalnu štetu i nijesu registrovane žrtve.

U zemljotresu magnitude 6,1 koji je u avgustu 2016. pogodio centralni dio Italije poginulo je oko 300 ljudi, većinom u provinciji Rijeti, u kojoj se nalazi Amatriče.

Niz potresa je potom pogodio isto područje gdje je pričinjena velika materijalna šteta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.