Makorn: Francuska za veću kontrolu oružja i municije na Balkanu
Emanuel Makron

Predložena inicijativa

Makorn: Francuska za veću kontrolu oružja i municije na Balkanu

Francuska je na nedavnom Samitu o Zapadnom Balkanu predložila inicijativu koja treba da omogući bolju kontrolu municije i lakog naoružanja u tom regionu, jer je kriminal jedan od glavnih problema, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

"Predložili smo bolju saradnju kada je riječ o skladištenju municije i bolju kontrolu lakog naoružanja, što je vodeći problem u regionu, i mislim da je to korak naprijed u pogledu bezbjednosti", rekao je Makron, prenosi beogradski portal Demostat.

"Slično tome, imali smo priliku da pokrenemo inicijativu u borbi protiv kriminala i u borbi protiv radikalizacije, koja je takođe jedna od pošasti u regionu. Postoji jedan nasilni fundamentalizam koji se ovdje razvija", naveo je predsjednik Francuske.

U Trstu je 12. jula u okviru Berlinskog procesa održan samit predstavnika EU, više država članica i najviših predstavnika Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova (zapadnobalkanska šestorka).

 

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.