Banjaluka: Glumeći uticajnu ličnost prevario građane za preko 100 hiljada eura
Ilustracija

Obećavao zaposlenje, diplome,kredite...

Banjaluka: Glumeći uticajnu ličnost prevario građane za preko 100 hiljada eura

Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv I.Z. (rođen 1972. godine) iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara i na taj način prisvojio oko 216.600 KM(oko 110 hiljada eura).

Izvještaj je rezultat zajedničke akcije "Nalog" policijskih službenika policijskih uprava Banja Luka i Gradiška, javila je Anadolija.

"I.Z. je osumnjičen da je od 1998. godine do jula 2016. godine, na području grada Banjaluka i opštine Gradiška, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbjediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, dobijanje kreditnog plasmana, posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih uzimao novac koji je zadržao za sebe i trošio za svoje lične potrebe", navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka..

Saopšteno je i da je "osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju oštećenih i sa njima je najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao sa iznajmljenim skupocjenim vozilima i obučen na način da je ostavljao utisak da se radi o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.