Saznajte kako prsten otkriva vaš karakter
Ilustracija

Saznajte kako prsten otkriva vaš karakter

Prsten nije samo običan ukras na ruci, nego i simbol socijalnog statusa, kao i nedvosmislen pokazatelj karaktera, a psiholozi tvrde da na osnovu izbora prsta na kojem se nosi, može mnogo da se sazna o njegovom vlasniku.

* Ako neko nosi prsten na srednjem prstu, znači da ta osoba pridaje veliku pažnju ljepoti jer nakit na tom mjestu naglašava eleganciju ruke, ali i jako samoljublje. Potreba za pažnjom okoline proporcionalna je veličini dragog kamena.

* Prsten na kažiprstu ukazuje na jaku volju i snagu. Ukoliko neko na tom prstu nosi nakit sa velikim kamenom, znači da je veoma moćan i ponosan. Ukrašen desni kažiprst otkriva izuzetno visoku inteligenciju, dok lijevi ukazuje na sklonost megalomaniji i histeriji.

* Na malom prstu nakit najčešće nose glumci, slikari i dizajneri, ali i neobični, originalni ljudi.

* Osobe koje nose nakit na palcu, bilo žene ili muškarci, pridaju veliku pažnju seksualnosti.

* Nakit na domalom prstu znak je porodičnog statusa. U starom Rimu, na tom prstu se nosio prsten od bronze kao simbol dugotrajnog braka. Zanimljivo je da je nakit od zlata postao popularan tek u 3. i 4. vijeku naše ere.

* Ukoliko nosite po više prstena na obije ruke, znači da ste veoma osjetljivi, i da pridajete veliku važnost imidžu kako biste prikrili svoje slabe tačke.

* Ukoliko, pak, nosite samo jedan prsten, znači da ste odlučni i sigurni u svoje izbore. Imate jak karakter, a kada sebi postavite neki cilj, svom snagom se trudite da ga ostvarite uprkos preprekama.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.