Bor: Stigao tim specijalista kako bi u životu održali ženu tešku 300 kg
Foto: nedeljnikafera.net

Bore se za život pacijentkinje

Bor: Stigao tim specijalista kako bi u životu održali ženu tešku 300 kg

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar odlučio je da po hitnom postupku u Opštu bolnicu u Boru pošalje ekipu ljekara specijalista i neophodnu opremu prilagođenu potrebama pacijentkinje za koju ljekari iz ove bolnice nemaju rješenje, jer je teška 300 kilograma.

Kako saznaju Novosti upravo je ministar taj koji je odmah pošto je dobio informacije o ovom nesvakidašnjem slučaju odlučio da ni sekunda ne treba čekati, već je odmah poslao stručnu ekipu koja će se o nesrećnoj gospođi pobrinuti u Borskoj bolnici.

Ekspertski tim koji je stigao iz Niša čine primarijus dr Ivanka Đorđević, pneumofiziolog, i dr Gordana Stanković, anestiziolog.

Već dva dana ljekari Opšte bolnice u Boru bore se za život pacijentkinje teške 300 kilograma. Drama je započela u nedjelju oko podneva kada je nesrećnoj ženi pozlilo nadomak kuće, a nastavila se ispred ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu, kada ju je trebalo iznijeti iz sanitetskog vozila.

''Kada bismo, nekako, uspjeli da je prebacimo u Klinički centar u Beogradu ili Nišu, šanse da pacijentkinja ostane u životu bi bile znatno veće. Međutim, ako hitno ne pronađemo rješenje da je transportujemo, nije isključeno da će, uprkos svim našim naporima, ishod biti tragičan'', zaključuje sagovornik za Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.