Nevrijeme u Istanbulu: Potopljene putne dionice i otežano odvijanje saobraćaja
Foto: AA

Privremeno zatvoren Evroazijski tunel za saobraćaj

Nevrijeme u Istanbulu: Potopljene putne dionice i otežano odvijanje saobraćaja

Zbog nevremena uzrokovanog obilnim padavinama u Istanbulu došlo je do privremenog zatvaranja Evroazijskog tunela za saobraćaj, a Centar za vanredne situacije Istanbula upozorio je na moguće poplave i vodene bujice.

Nevrijeme se nepovoljno odrazilo na život u gradu na Bosforu i uzrokovalo otežano odvijanje saobraćaja.

2017071822480826024234608Web

Foto: AA

Padavine su počele tokom noći, a očekuje se njihovo intenziviranje tokom dana. U večernjim satima bi moglo doći i do oluje, a očekivana količina padavina je između 30 i 65 kilograma po kvadratnom metru.

Zbog veće količine vode na pojedinim kolovozima, vozila se ne mogu kretati, a otežano je i odvijanje javnog saobraćaja.

2017071822480826024234610Web

Foto: AA

Mnoge raskrsnice i vijadukti ostali su pod vodom koja je ulazila i u metrobuse. Stanice za metro i metrobus su potopljene, a otežano je i odvijanje aviosaobraćaja. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.