BIH: Zatečen kako siluje kravu u štali, mještani taoci manijaka
Halima pored zlostavljane krave, foto:Avaz

Šokantan slučaj zoofilije

BIH: Zatečen kako siluje kravu u štali, mještani taoci manijaka

Policija u Tešnju, u saradnji s veterinarima, intenzivno prikuplja iskaze i materijalne dokaze da bi rasvijetlila šokantan slučaj zoofilije, koji se odigrao 12. jula u tešanjskom selu Mekiš, tačnije u zaseoku Roše.

Šokantni slučaj vjerovatno bi ostao zataškan da očajni mještani putem društvenih mreža nisu molili nadležne i medije da im pomognu. U fokusu priče našao se Ago B., koji je, kako su mještani naveli, silovao kravu, piše sarajevski Avaz.

Halima Spahić je ispričala kako je nju i supruga Izeta probudio lavež psa. Izašli su na balkon i u štali čuli škripu plastične kante. Otvorili su vrata štale i ugledali jeziv prizor.

- Vidim, kravi dignut rep, Ago se popeo na kantu, a bermude mu do pola spale. Obuze me zima, umalo na padoh, pa mu kažem: "Šta to, bolan Ago, radiš mojoj kravi?" On mrtav-hladan, samo se okliznu i ode. Pozvali smo policiju, izvršen je uviđaj, pozvali smo i veterinare i oni su dali svoje mišljenje. Mi ćemo sada kravu prodati, štalu ćemo zaključavati, na prozorčetu za stanjak postavili smo metalne rešetke. Pozivamo policiju, tužilaštvo, vlasti Tešnja da manijaka ili smjeste u ludnicu ili u zatvor - ističe Halima, još u šoku od onoga što je vidjela u štali.

Mještani Mekiša, nakon što je stravična priča objavljena, sada strahuju da im se Ago B. ne počne svetiti i napadati ih. On je nakon prijave saslušan u policiji, nakon čega je pušten na slobodu.  

- Policijski inspektori Odsjeka kriminalističke policije PU Tešanj, nakon prijave od jedne porodice u Mekišu, priveli su osobu inicijala A. B. iz Tešnja. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada i on je pušten kući. Osoba, dakle, nije u pritvoru, a o svemu će odlučivati postupajući tužilac ZDK – rečeno je Avazu juče iz policije.

Nakon ove informacije, mještani Mekiša-Roša sada su, kažu, ostali sami u borbi za svoju sigurnosti, prije svega svoje djece, svojih životinja, imovine. Ogorčeni su što Ago B. nije dobio barem jednomjesečni pritvor, što se u slučaj nisu uključili Centar za socijalni rad, opštinske vlasti Tešnja.

- I ptice na grani znaju da se o morbidnim djelima Age B. govori više od deset godina. On je ovo što je uradio nama u srijedu, 12. jula, to isto godinama radio kod još najmanje desetak ljudi. I oni će uskoro u policiju da najodgovornije u tešanjskoj policiji pitaju šta je bilo s njihovim prijavama o zlostavljanju životinja, koje su poslije tih gnusnih radnji morali ubiti. Ko je njihove prijave u policiji ili Tužilaštvu sakrio i zbog čega? Evo, mi se nemamo kome obratiti za pomoć, za našu sigurnost, pa smo se obratili javnosti. Mi se ne stidimo kazati strašnu istinu o onome što se nama dogodilo, kako bi oni koji se brinu o našoj sigurnosti počeli raditi svoj posao i zaštitili nas od manijaka - kažu iz porodice Spahić u Rošama.

Uhvaćen na djelu

- O ovom slučaju struka je kazala svoje. Veterinari su utvrdili šta je manijak uradio kravi u porodici Spahić. Uhvaćen je na djelu. Sada je sve više svjedoka ranijih zlostavljanja koji hoće javno da govore. Ako je čovjek bolestan, neka se liječi, a ako je za zatvora, neka ide tamo. Dok se to ne uradi, mi u Rošama i okolnim zaseocima nećemo imati svoj mir, svoj život, neće moći držati stoku koja je osnovni izvor prihoda za preživljavanje. Mi ćemo biti taoci jednog manijaka, pa ćemo živjeti tako što ćemo svoje kuće zaključavati s prvim markom - kaže B. R. iz Mekiša.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.