Foča: Pronađena još jedna masovna grobnica
Foto:Fena

Foča: Pronađena još jedna masovna grobnica

Još jedna masovna grobnica, koja je krila posmrtne ostatke pet žrtava posljednjeg rata, otkrivena je nedaleko Foče, u mjestu Miljevina - Tuneli.

Portparolka Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić potvrdila je za agenciju Fena kako se "pretpostavlja da je riječ o civilima bošnjačke nacionalnosti ubijenim u toku proteklog rata na ovom području".

Ekshumirani posmrtni ostaci, dodala je Čengić, prevezeni su u Centar za obdukciju i identifikaciju Goražde, prenosi Al Džazira.

Ekshumacija na tom lokalitetu biće nastavljena i u narednim danima, a pretraživanje će se izvoditi i ručno i mehanizacijom.

Ekshumacijom, po naredbi Suda BiH, rukovodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.