Ovu opciju smo dugo čekali: Kratki prikaz videa na Jutjubu (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Ovu opciju smo dugo čekali: Kratki prikaz videa na Jutjubu (VIDEO)

Jutjub je konačno dodao kratak prikaz videa (thumbnail previews) u desktop verziju svog servisa.

Korisnici sada mogu mišem da pređu preko thumbnaila na sajtu i dobiju prikaz video sadržaja u trajanju od tri sekunde. 

Ova mogućnost za sada je dostupna samo na određenim browserima (Chrome i Opera) i nije dostupna za mobilnu verziju. 

Zbog nedostatka kratkih prikaza snimaka, bilo je teže procijeniti sadržaj videa, pa su korisnici uvijek bili primorani da pokrenu video. Pojedini tvorci sadržaja to su koristili za stvaranje "clickbait" slika za thumbnail, čime su navodili gledaoce da kliknu na video koji ima preuveličan ili irelevantan thumbnail. 

Ipak, ubacivanje kratkog prikaza u video-snimke izgleda neće dugo sprječavati autore sadržaja da opet zloupotrijebe clickbaitove. 

"Tvorci trenutno nijesu u mogućnosti da izaberu prikazani preview", navodi se u saopštenju Jutjuba. 

To ukazuje da bi Jutjub u budućnosti mogao da omogućiti autorima da izaberu šta će se prikazivati u tri sekunde thumbnaila.

Radio Sarajevo.ba

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.