Gužve na granici sa Crnom Gorom, bilo i tuča
Foto:wikimedia.org

Gužve na granici sa Crnom Gorom, bilo i tuča

Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja ogromne su gužve, putnici čekaju satima da bi ušli u tu susjednu zemlju, a desila se i tuča.

Prema najnovijim podacima Granične policije Srbije, kako je prenio Auto-moto savez Srbije (AMSS), na graničnom prelzu Gostun ka Crnoj Gori trenutno su zadržavanja dva sata, pa se preporučuje korišćenje prelaza Jabuka ili Mehov Krš.

Reporter "Blica" sa lica mjesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata.

"Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos", navodi on.

Reporter "Blica" kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija.

"Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama prepriječili put, kako bi ih blokirali i "naučili pameti", navodi on.

Sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani.

"Kako smo čuli, i srpska i crnogosrka policija, kada su vidjele šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provjere", izjavio je on.

Putnički automobili na izlazu iz Srbije najviše čekaju na graničnom prelazu Gostun prema Crnoj Gori gdje su zadržavanja i do dva sata, saopštila je danas Uprava granične policije Srbije.

AMSS savjetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš.

Reporter agencije Beta javio je da su rano jutros na graničnom prelazu Brodarevo prema Crnoj Gori autobusi čekali više od dva sata na izlazak iz Srbije.

Za razliku od srpskog prelaza, na crnogorskoj strani nema dužih zadržavanja iako je povećan broj automobila i putnika u odnosu na prošlu godinu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.