Grad u kome je sramota imati jednu djevojku, pa svi imaju tri
ilustracija

Neobično

Grad u kome je sramota imati jednu djevojku, pa svi imaju tri

Grad Dunguan je zaista neobično mjesto - u njemu muškarci nemaju nikakve šanse da budu sami, a žene plaćaju troškove na sastancima.

Mnoge muškarce širom svijeta muči pitanje kako pronaći djevojku, ali ne i stanovnike kineskog grada Dunguana. 

Tamo je razlika između broja žena i muškaraca velika, pa na svakih 89 muškaraca dolazi 100 žena, što je prouzrokovano politikom zapošljavanja - lokalne fabrike stalno traže ženske radnike, dok se muškarci masovno iseljavaju, piše The Independent. 

Zbog deficita muškaraca, ne čudi što jedan muškarac ima i po tri djevojke, a jedan od njih je čak izjavio da bi "bilo sramota imati samo jednu djevojku". 

Iako je za trend poliamorije u tom gradu zaslužna industrija, čini se da se muškarci ne bune. 

"U gradu je mnogo lakše naći djevojku nego posao. Ja ih imam tri, kao i mnogo mojih prijatelja. Te djevojke međusobno znaju sve jedna o drugoj, ništa se ne krije", rekao je tamošnji radnik u fabrici Sijao Lin. 

"Svi ovu situaciju smatramo normalnom. Svuda su predivne, mlade djevojke, pa bi bila šteta da budu same. Njihov cilj nije novac ili nešto drugo, prirodno je da žele muško društvo", rekao Lin. 

Tamo isto nije neobično da žene plate piće ili večeru, s obzirom na to da su većinom zaposlene.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.