Dačić smirivao Merkelovu pjevajući joj himnu EU,
Ivica Dačić

Ponovo demonstrirao svoje pjevačke sposobnosti

Dačić smirivao Merkelovu pjevajući joj himnu EU, "Odu radosti"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovo je demonstrirao svoje pjevačke sposobnosti. Ovog puta, on je smirivao njemačku kancelarku Angelu Merkel pjevajući joj himnu EU, "Odu radosti" iz devete simfonije Ludviga Van Betovena!

Na samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu, kojem su među ostalima prisustvovali srpska premijerka Ana Brnabić i šef diplomatije Ivica Dačić, tokom radne večere došlo je do nešto oštrije komunikacije između Angele Merkel i britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, javlja televizija BN.

Merkelova je Džonsonu povodom "bregzita" rekla da Velika Britanija "ne može da sjedi na dvije stolice", nakon čega ju je Džonson pozvao u zvaničnu posjetu Londonu u "velikoj i ujedinjenoj" Velikoj Britaniji.

Kako bi se situacija smirlia Dačić je zamoljen da se lati mikrofona, pa je on zapjevao himnu EU, čuvenu "Odu radosti" iz betovenove devete simfonije.

Nakon toga se na Dačićevom repertoraru našla i pjesma "Santa lucia", koju su s njim otpjevali Merkeloa i francuski predsjednik Emanuel Makron.

Dačić je, kako otkriva izvor BT televizije, pristao da pjeva pod uslovom da niko ne snima njegov nastup i ne objavljuje ga na društvenim mrežama.

Alo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.