U Iraku grad Tel Afar proglašen nezavisnom državom
Irak

U Iraku grad Tel Afar proglašen nezavisnom državom

Militanti iz terorističke organizacije DAEŠ objavili su irački grad Tel Afar u provinciji Niniva nezavisnom državom, odvojenom od takozvanog kalifata, saopštila je iračka televizija „Sumarija”, pozivajući se na lokalni izvor u Ninivi.

Vođe terorista u Tel Afaru „zaprijetile su surovim kaznama onima koji se ne odazovu na njihove pozive“, navodi televizija riječi neimenovanog izvora, prenosi Sputnjik.

Izvor je dodao da je sada Tel Afar nalazi u rukama Arapa i stranaca, dok lokalne vođe ne igraju nikakvu ulogu, jer su ostali bez snage nakon serije javnih pogubljenja prošle nedjelje.

Militanti DAEŠ-a su u junu 2014. godine zauzeli Tel Afar, koji se nalazi 50 kilometara zapadno od Mosula. Operaciju za oslobađanje grada vodila je iračka vojska, zajedno sa odredima šiitske samoodbrane.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.