Ubica Njemcova osuđen na 20 godina zatvora
Ilustracija

Ubica Njemcova osuđen na 20 godina zatvora

Moskovski okružni vojni sud je osudio ubicu opozicionog političara Borisa Njemcova, Zaura Dadajeva na 20 godina zatvora.

Porota je 29. juna odlučila da su sva petorica optuženih za ubistvo krivi.

Dadajev, bivši pripadnik specijalnih policijskih čečenskih snaga, kriv je jer je u pucao u Njemcova na Velikom Moskovoreckom mostu, u blizini Kremlja 27. februara 2015. godine.

Drugooptuženi Tamerlan Eskerhanov osuđen je na 14 godina zavora, i lišen je svih vojnih počasti i ordena. 

Braća Anzor i Šadid Gubašev su osuđeni na 19, odnosno 16 godina zatvora, dok je Hamzat Bahajev osuđen na 11 godina zatvora. 

Tužilaštvo je juče zatražilo za sve optužene doživotnu robiju.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.