Porodice žrtava: Putin mora preuzeti odgovornost za žrtve leta MH17
Foto: AFP

Tri godine nakon tragedije

Porodice žrtava: Putin mora preuzeti odgovornost za žrtve leta MH17

Ruski predsjednik Vladimir Putin mora preuzeti odgovornost za žrtve leta MH17 Malezija erlajnza u Ukrajini, ocijenio je u srijedu advokat porodica žrtava, gotovo tri godine nakon tragedije.

Svih 298 putnika i članova posade smrtno je stradalo kad je Boing 777 na letu Amsterdam-Kuala Lumpur srušila raketa 17. jula 2014. na istoku zaraćene Ukrajine.

Zajednička istražiteljska ekipa zaključila je da je letjelicu pogodila raketa tipa BUK upućena iz Rusije i ispaljena iz borbene zone pod kontrolom proruskih pobunjenika, ali je ruska vlada uvijek negirala umješanost.

"Moji su klijenti čekali tri godine, gospodine Putin. Još uvijek nema odgovornog", rekao je za dnevnik ''Sydney Morning Herald'' američki advokat Džerom Skiner koji zastupa porodice žrtava porijeklom iz Australije, Malezije, Novog Zelanda i Holandije.

"Ne mislite li da takva tragedija zaslužuje objašnjenje? Vi ste jedini koju tu možete pomoći".

"Obratiću se Evropskom sudu za ljudska prava i svakom raspoloživom pravosudnom tijelu kako bi Kremlj odgovarao. Nađite se sa mnom i pošteno platite žrtvama tragedije", kazao je Skiner.

Istražitelji su identifikovali stotinak osoba "koje su odigrale aktivnu ulogu u drami", ali niko još nije uhapšen, javlja Hina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.