S. Koreja zaprijetila SAD da se ne sukobe jer će ih dovesti do uništenja
Ilustracija

Da ne vrši pritisak na Pjongjang

S. Koreja zaprijetila SAD da se ne sukobe jer će ih dovesti do uništenja

Sjeverna Koreja zaprijetila je SAD da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbježno dovesti SAD do samouništenja".

To je objavljeno u zvaničnom listu sjevernokorejske vlade Minju Čoson ('Demokratska Koreja').

Američka predsjednička administracija se "priprema za provokativne i opasne vojne korake", koristeći se tvrdnjom da lansiranje interkontinentalne balisticke rakete (ICBM) Hvasong-14, koje je Sjeverna Koreja izvela 4. jula, predstavlja svjetsku prijetnju, navodi se u tekstu, prenosi TAS. 

List upozorava da Sjeverna Koreja sada posjeduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će "pretvoriti SAD u gomilu pepela". 

Kako se navodi, nakon što je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa preuzela vlast, doba "strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom je završeno i Vašington je pokrenuo aktivne međunarodne kampanje u cilju povećanja pritiska na Pjongjang zbog raketnih i nuklearnih testova te zemlje. 

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je prošle nedjelje Savjetu bezbjednosti da je Vašington spreman da u koristi svoje pune sposobnosti kako bi se odbranio i kako bi odbranio svoje saveznike od prijetnje koja dolazi od raketnog i nuklearnog programa Sjeverne Koreje, prenosi Tanjug. 

Međutim, ona nije napomenula da bi SAD mogle da upotrebe vojnu silu u slučaju nužde, navodi agencija. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.