Bratu Milice Dabović 6 godina zatvora zbog trgovine drogom
Milan i Milica Dabović

Prvostepena presuda

Bratu Milice Dabović 6 godina zatvora zbog trgovine drogom

Viši sud u Beogradu osudio je na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović, zbog učešća u trgovini drogom.

Sud mu je produžio pritvor u kojem se nalazi od septembra prošle godine, kada je uhapšen sa 2,4 kilograma kokaina u kolima na Brankovom mostu u Beogradu, prenosi B92 pozivajući se na Tanjug.

Sud je zaključio da je kriv zato što je izvršio krviično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 

Prema riječima sudije, nije prihvaćena njegova odbrana, jer sud smatra da je neiskrena. 

Od olakšavajući okolnosti sud je cijenio to što je Dabović otac dvoje djece i što nije osuđivan, a od otežavajućih to što je kod njega pronađeno 2,34 kilograma kokaina koji će mu biti trajno oduzet. 

Ovo je prvostepena presuda, tako da Dabović, njegovi branioci i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. 

Tokom suđenja i u završnoj riječi negirao je vezu sa opojnim drogama, navodeći da je "kriv što je mislio da ima prijatelja".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.