Grad u Hrvatskoj uništio usjeve, napravio štetu na automobilima
Foto: Twitter

Grad u Hrvatskoj uništio usjeve, napravio štetu na automobilima

Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima Hrvatske pogodili su jaki pljuskovi s grmljavinom, a u pojedinim djelovima padao je grad veličine ping-pong loptice, piše hrvatski portal “24 sata”.

Brojnim mještanima su potopljeni vrtovi, a mnogi su se žalili da im je grad uništio i automobile.

“Odjednom je počeo da pada jak grad veličine ping-pong loptice. Mislio sam da je sudnji dan”, rekao je Dino Tušek iz Pleša kraj Bednje, kojem je zbog poslijepodnevnog nevremena potopljen vrt.

Slično je doživio i Hrvoje Harjač iz Ivanca koji kaže kako se neko vrijeme oblačilo, ali da nije očekivao takvu nepogodu.

“Grad je padao nepunih deset minuta. Prvo samo grad, onda i kiša. Evo, već sad sija sunce kao da se ništa nije dogodilo”, navodi on.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.