Zakintos: Osmorica osumnjičenih pred sudom zbog ubistva Amerikanca
Foto:Screenshot

Zakintos: Osmorica osumnjičenih pred sudom zbog ubistva Amerikanca

Osmorica muškaraca danas će se pojaviti na sudu na zapadnom grčkom otoku Zakintos zbog sumnje da su prošle sedmice na smrt prebili 22-godišnjeg američkog turistu ispred bara.

Među osumnjičenima je šest državljana Srbije, jedan Grčke i jedan Velike Britanije, koji je srbijanskog porijekla. Oni bi se trebali u utorak ujutru pojaviti pred istražnim sudijom, koji će odlučiti da li će ostati u pritvoru ili biti pušteni uz kauciju. Svi su optuženi ubistvo s predumišljajem, za šta je predviđena i kazna doživotnog zatvora.

Bakari Henderson iz Austina u Teksasu, pretučen je do smrti u petak rano ujutru ispred bara u Lagani, turističkom području Zakintosa u kojem su česti slučajevi nasilja.

Još uvijek je nepoznat razlog zbog kojeg je izbila tuča. Grčke vlasti su saopštile da je Henderson pretrpio veliki broj udaraca, a da je preminuo od teških povreda glave.

Snimak hapšenja osumnjičenih:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.