Vučić: 90% građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen zločin
Aleksandar Vučić, foto:Tanjug

Vučić: 90% građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen zločin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je sinoć da je u Srebrenici 1995. godine počinjen veliki zločin, iz koga svi treba da izvuku pouke kako se ne bi nikome i nikada ponovio.

"Tamo se dogodio stravičan zločin, moja je obaveza kao predsjednika Srbije da ukažem na iskrena osjećanja sa porodicama, da izrazim nadu da se takav zločin nikada neće ponovo dogoditi, da smo mi Srbi izvukli lekcije i pouke i iz tog zločina, ali i onih u Bratuncu, Oluji i da ne govorim o najstrašnijem od svih, onoga koji se desio u Jasenovcu", rekao je Vučić na TV Hepi.

Vučić je dodao da su Bošnjaci potrebni Srbima i obrnuto, da su dobri odnosi dva naroda ključni za budućnost, te da bi svaka drugačija politka nanijela ogromnu štetu.

Vučić je dodao da pretpostavlja da niko u Vladi nije dobio pozivnicu za obilježavanje godišnjice u Potočarima.

Prema njegovim riječima, 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

"Takav veliki zločin ne smije da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost", rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

"Danilo će mi reći sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti ... kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega", dodao je Vučić i poručio da se "samo magarac ne mijenja".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.