Novi Pazar: Sve spremno za predstojeće Prvenstvo Balkana u atletici
Stadion u Novom Pazaru, foto: AA

Novi Pazar: Sve spremno za predstojeće Prvenstvo Balkana u atletici

Novi Pazar biće domaćin Prvenstva Balkana u atletici 15. i 16. jula 2017. godine. U ovom gradu će, na novoizgrađenom atletskom stadionu "76. Balkanijada za seniore" biti najveća sportska manifestacija do sada.

Novi Pazar će krajem ove sedmice imati priliku da ugosti preko 600 atletičara iz 16 zemalja Balkana. Iz Atletskog saveza Srbije ocjenjuju da je Balkanijada najveći događaj koji je ikad organizovan na ovim prostorima, te da sama činjenica da je na EP 2017 koje je održano u Beogradu bilo nešto više od 700 takmičara, govori o veličini samog takmičenja i njenoj organizaciji. 

Zvaničnici Vlade Srbije i Grada Novog Pazara obišli su danas atletski stadion "Hadžet" u istoimenom novopazarskom naselju, ocjenivši da će sve biti spremno za Prvenstvo Balkana u atletici. 

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovićić je poručio da će se već za vikend cijeli Balkan uvjeriti u blagodeti Novog Pazara i u ono što je, s izgradnjom atletskog stadiona i pomoćnih terena, urađeno u prethodne dvije godine. 

2017071022465429923922170Web

"Ovakav kompleks, na 600 metara nadmorske visine nema postoji nigde u Evropi. Novi Pazar i Srbija moraju biti ponosni na ovakav sportski objekat gdje ćemo ugostiti krem evropske atletike u okviru predstojećeg međunarodnog takmičenja. Očekujemo da Novi Pazar prihoduje kroz 600 sportista, koji će se upoznati s cijelom Srbijom, ali prvenstveno Novim Pazarom, kulturom i tradicijom, gdje mislimo i želimo da imamo itekako šta da pokažemo", kazao je Udovičić uputivši čestitke organizatorima takmičenja. 

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je istakao da će Novi Pazar od 15. do 16. jula biti centar sporta i atletike na Balkanu. 

"Možemo biti zadovoljni, jer će sve biti spremno za 26. Balkansko prvenstvo u atletici, koje nas u Novom Pazaru očekuje 15. i 16. jula ove godine. Ovo je najveća sportska manifestacija do sada, koja će biti održana u našem gradu, a i u regionu. Možemo biti ponosni, ovo je najbolji način da se prezentuje naš grad, sport i atletika”, rekao je Biševac.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je nakon obilaska sportskog kompleksa na Hadžetu rekao da je u toku treća faza radova i da će za predstojeće takmičenje sigurno sve biti spremno. 

On je rekao da će "ne atletski, već sportski kompleks na Hadžetu biti najveći na Balkanu", te da je ideja da se razvija sportski turizam širom Srbije, posebno u Novom Pazaru. 

"Ovde u Novom Pazaru postoje svi preduslovi. Nigdje ne možete naći takve uslove za pripreme, za takmičenja, a naš cilj je da se ovde pripremaju ne samo takmičari već ovde da bude mjesto okupljanja sportista ne samo iz Srbije i regiona, već iz čitavog svijeta. Prije svega arapskih zemalja sa kojima već razgovaramo mogućnostima da se njihove ekipe pripremaju", izjavio je Ljajić naglasivši da je u kompleks u okviru koga se nalazi i atletski stadion puno uloženo i da će objekat funkcionisanjem ostvarivati značajne prihode. 

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se vikend, 15. i 16. jula, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja. Organizatori ovog međunarodnog sportskog takmičenja su Atletski savez Srbije (ASS), Asocijacija balkanskih federacija atletike (ABAF), Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije i Grad Novi Pazar. 

Pored zemlje domaćina na ovoj Balkanijadi učestvuju Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Makedonija, Izrael, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Turska i Slovenija. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.