NVO Mladiinfo Montenegro započela realizaciju tri projekta

NVO Mladiinfo Montenegro započela realizaciju tri projekta

NVO Mladiinfo Montenegro 1. jula započela je realizaciju tri projekta u okviru javnih radova, koje finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore. Dva će trajati naredna tri mjeseca, a riječ je o projektima „Edukacijom do veće zapošljivosti Roma“ i „www.mladiinfo.me – prilika za mlade“, dok će treći „Prave vrijednOStI” trajati četiri mjeseca.

U okviru projekta “Edukacijom do veće zapošljivosti” uključena su dva lica romske i egipćanske nacionalnosti, a sam projekat ima za cilj zapošljavanje Roma i Egipćana i povećanje njihovih vještina i znanja. Korisnici će pohađati obuku o novinarstvu i engleskom jeziku, prevoditi tekstove sa engleskog na naš jezik, pisati tekstove i objavljivati ih na sajtu www.mladiinfo.me.

Drugi „www.mladiinfo.me – prilika za mlade”, takođe, uključuje dva lica, i to lica koja su na evidenciji Biroa rada i spadaju u teže zapošljive kategorije, a sam cilj projekta je povećanje njihovih vještina i znanja. Oni će se obučavati za traženje prilika za usavršavanje mladih (stipendije, konkursi, grantovi, seminari, treninzi, škole…), za prevod sa engleskog na crnogorski jezik i za pisanje kratke osnovne novinarske forme – vijesti. Takođe, učesnici će se baviti prevođenjem i pisanjem, što će podići njihov nivo znanja engleskog jezika, ali i nivo informisanosti o različitim prilikama koje im se nude za usavršavanje, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Projekat “Prave vrijednOStI” zapošljava pet lica koja će kroz ovaj javni rad pružiti pomoć i podršku osobama sa invaliditetom uključenim u gore navedenom projektu.

Osnovni cilj projekta je podizanje svijesti o potrebama i mogućnostima osoba sa invaliditetom, zapošljavanje osoba koje spadaju u teže zapošljive kategorije, povećanje vještina i znanja osoba iz teže zapošljivih kategorija i olakšano funkcionisanje osoba sa invaliditetom.

Na samom početku javnog rada asistenti su imali obuku kako da postupaju i komuniciraju sa osobama sa invaliditetom.

NVO Mladiinfo Montenegro bavi se informisanjem, edukacijom i podsticanjem aktivnog učešća mladih u društvu. Radimo na povećanju njihove zapošljivosti, ali smanjenju predrasuda i diskriminacije prema mladima koji dolaze iz manjinskih i marginalizovanih grupa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.