Njemačka: Dječak dijelio prolaznicima hiljade eura
Ilustracija

Policija istražuje slučaj

Njemačka: Dječak dijelio prolaznicima hiljade eura

Njemačka policija istražuje slučaj trinaestogodišnjeg dječaka iz južne njemačke pokrajine Bavarske, za koga se vjeruje da je u subotu podijelio prolaznicima na ulici novčanice u ukupnoj vrijednosti od više hiljada eura.

Dječak iz grada Bad Telza delio je iznose od 100 eura, pa do 2.400 eura odjednom, objavila je njemačka policija. 

Neki prolaznici koji su imali sreće da dobiju neočekivani novčani poklon ipak su kasnije vratili novac policiji, pa su lokalni policijski službenici zaključili da im je sa ulice vraćeno 4.500 eura. 

List "Zidojče cajtnug" izvijestio je da je ipak 6.000 eura ostalo nevraćeno. 

Kada su policajci presreli tinejdžera "altruistu" na ulici, još je imao kod sebe određeni iznos novca koji nije stigao da podijeli. 

On je priznao je da je novac uzeo od svoje porodice. 

Njegovi roditelji pak, kako piše list pozivajući se na lokalne izvore, "nisu bili posebno impresionirani" onim što je učinio. 

Šta je to ranije radio ovaj trinaestogodišnjak, pa su njegovi roditelji na to već "oguglali", list nije naveo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.