Porto Montenegro: Art performans Bredlija Teodora u subotu ispred galerije Gayo

Porto Montenegro: Art performans Bredlija Teodora u subotu ispred galerije Gayo

Globalno prepoznatljiv umjetnik, slikar Bredli Teodor prirediće svojevrsni art performans svim gostima nautičkog naselja Porto Montenegro, u subotu, 8. jula, u 20:00h ispred galerije Gayo. Ovaj art koktel biće i svojevrsna artistička najava njegove autorske izložbe koja je zakazana za avgust u galeriji Gayo u Porto Montenegru.

Ljubiteljima umjetnosti Bredlija Teodora nije neophodno posebno predstavljati – inspiraciju za svoju umjetnost pronašao je u modnom svijetu, a svoje viđenje istog na zanimljiv način prenio je na ulice Njujorka. Oslikavajući zidove, ovjekovječio je mnoge velikane modnog svijeta kroz svoj jedinstven umjetnički identitet, koristeći živopisne boje i uglavnom ih prikazujući kao kosture. Najpoznatija moderna freska na ulicama Njujorka je ona u četvrti SoHo gdje šareni kostur Ane Vintur gleda u Karla Lagerfelda.

Osim njih, na zidovima zgrada „Velike Jabuke“ brojni turisti „srijeću“ i Koko Šanel, Fridu Kalo, ali i mnoge supermodele u njegovoj likovnoj interpretaciji. Tako je nedavno Teodor ostvario saradnju sa Kendal Džener i Điđi Hadid, i to za vrijeme nedjelje mode u Njujorku, a naslikao ih je na Hotelu Chantelle, dok je prošle godine na zid prenio Burberry kampanju za novi parfem u kojoj su zvijezde bile supermodeli Kejt Mos i Kara Delevin. Saradnju je ostvario i s poznatim kanadskim modnim brendom Mackage, a svoju umjetnost “oživio” je oslikavajući tijela manekenki na reviji nakita Alexis Bittara, te sarađujući zajedno na limitiranoj kolekciji naziva Lucite prenoseći boje svoje ulične umjetnosti na dizajnerski nakit.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.