Hrvatska objavila rat golotinji: Ko šeta u kupaćem plaća kaznu 600 eura
Ilustracija

Hrvatska objavila rat golotinji: Ko šeta u kupaćem plaća kaznu 600 eura

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada.

Na ulazu u Hvar ovoga vikenda je osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja.

Ko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platiće do 600 eura, žene u gornjem dijelu kupaćeg kostima i muškarci golog torza do 500 eura, a onaj ko tetura ulicom s flašom u ruci i pijan leži na ulici do 700 eura. 

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje. 

"Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom ćošku, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe", kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. 

"Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali da primaju gole u svoje objekte i trebaju da prestanu da im toče alkohol ako vide da su previše popili", smatra gradonačelnik Hvara. 

Novak je rekao da Hvar ne želi biti isključivo party destinacija. 

"Mladi turisti su dobrodošli, ali moraće da znaju kako se ponaša ovde. Zarada po svaku cijenu nije turizam kakav želimo na ostrvu", rekao je Novak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.