Partizan bez navijača u Podgorici
Ilustracija

Partizan bez navijača u Podgorici

Odlukom discipllinskih organa UEFA, Partizanu je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-bijeli će bez podrške navijača igrati protiv Budućnosti u Podgorici zbog neprimjerenog ponašanja i skandiranja dijela gledališta, saopštio je klub, a prenosi B92.

Incident na koji se kazna odnosi, desio se prošle godine na utakmici sa poljskim Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Osim što će u Podgorici biti bez podrške navijača, Partizan je obavezan da plati i 25.000 eura, a na prvoj utakmici u okviru UEFA takmičenja koju će igrati kao domaćin umanjen je kapacitet stadiona i zatvoren je sjever. 

"Apelujemo na sve naše navijače, da poštuju ovu odluku UEFA i da ne idu na meč u Podgoricu, jer na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub", navodi se u saopštenju Partizana. 

Umjesto toga, klub je pozvao navijače da se u što većem broju okupe na stadionu u Humskoj kako bi podržali tim Miroslava Đukića na početku kvalifikacija za elitno takmičenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.