U ponedjeljak okupljanje rukometaša
ilustracija

Rukometni savez Crne Gore

U ponedjeljak okupljanje rukometaša

Muška seniorska reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i zvanično početi pripreme za utakmice sa Izraelom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Dueli sa Izraelom na programu su 3. aprila u Podgorici i tri dana kasnije u Rišon Lezionu. Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Kastratović očekuje da će se na okupljanju pojaviti svi igrači koje je pozvao, navodeći da nijedan rukometaš zvanično nije obavijestio kancelariju Saveza da neće doći.

On je početkom marta objavio spisak od 19 igrača koji konkurišu za mečeve sa Izraelom. Pozvani su svi igrači koji su u januaru igrali na Svjetskom prvenstvu u Španiji, uz Žarka Markovića i Ivana Perišića, a nema samo povrijeđenog pivota holandskog Lajonsa Marka Pejovića.

 

Na spisku su:

Golmani: Rade Mijatović (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Marko Rajković (Valens, Francuska) i Nebojša Simić (Lund, Švedska)

Lijeva krila: Petar Kapisoda (Vest, Švajcarska) i Igor Marković (Lovćen)

Desna krila: Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija) i Marko Lasica (Kangas, Španija)

Pivoti: Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija) i Nemanja Grbović (Lovćen)

Lijevi bekovi: Vladimir Osmajić (Cimos, Slovenija), Vasko Ševaljević (Dinamo Minsk, Bjelorusija) i Goran Lasica (Lovćen)

Srednji bekovi: Draško Mrvaljević (Bregenc, Austrija), Stevan Vujović (Lovćen) i Mirko Milašević (Puetro Sagunto, Španija)

Desni bekovi: Zoran Roganović (Lund, Švedska), Žarko Marković (Gepingen, Njemačka), Marko Simović (Al Ahli, Katar) i Ivan Perišić (Lovćen).

Crna Gora je na startu takmičenja u drugoj kvalifikacionij grupi ostvarila pobjede protiv Njemačke u Manhajmu 31:27 i Češke u Baru 23:22. Izarael je u Zlini poražen od Češke 27:22, dok je pred svojim navijačima izgubio od Njemačke 30:27. Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12 sati u hotelu Crna Gora. (Analitika)