Mesi će zatvorsku kaznu preinačiti u novčanu
Lionel Mesi

Mesi će zatvorsku kaznu preinačiti u novčanu

Uslovna zatvorska kazna od 21 mjeseca zbog utaje poreza fudbaleru Barselone Lionelu Mesiju preinačena je u novčanu kaznu od 252.000 eura, saopštio je danas sud u Barseloni.

Mesi i njegov otac Horhe su u julu prošle godine optuženi da su utajili 4,1 miliona eura stečenih od prodaje prava na fotografije fudbalera Barselone.

Mesi je dobio uslovnu zatvorsku kaznu od 21 mjeseca, a njegov otac od 15 mjeseci, ali prema španskom zakonu kazna manja od dvije godine se može služiti kao uslovna, pa Mesi i njegov otac nijesu išli u zatvor.

Horhe Mesi će platiti 180.000 eura.

Najveća zvijezda Barselone Mesi je ove nedjelje potpisao novi ugovor sa katalonskim klubom, a primaće nedjeljnu platu od 570.000 eura, što znači da će morati "da radi" tri dana kako bi isplatio dug španskim vlastima.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.