Haos na ulicama Hamburga, demonstranti poručuju: Dobrodošli u pakao!

"Razbijte G20"

Haos na ulicama Hamburga, demonstranti poručuju: Dobrodošli u pakao!

Na protestu antiglobalista u Hamburgu došlo je do sukoba sa policijom nakon što su ekstremni aktivisti policajce gađali flašama, petardama i drugim predmetima.

Policija je uzvratila vodenim topovima i suzavcem, javio je AFP.

Nekoliko hiljada demonstranata večeras se okupilo u Hamburgu pod sloganom "Razbijte G20".

Policija procjenjuje da u protestu učestvuje oko 8.000 ljudi, prenosi AFP.

888e4630b99a84c1d985e876360e25fc

Povodom samita Grupe 20 koji sjutra počinje u njemačkom gradu Hamburgu antiglobalistički aktivisti najavili su proteste pod nazivom "Dobrodošli u pakao", koji bi potencijalno mogli da postanu nasilni.Očekuje se do 100.000 demonstranata prije i tokom dvodnevnog samita u Hamburgu, koji će okupiti svjetske lidere među kojima će biti i ruski i američki predsjednik Vladimir Putin i Donald Tramp, kao i predsjednik Kine Kine Si Đinping.

Hiljade “zombija” prošetali su danas u Hamburgu, u znak protesta zbog dvodnevnog samita političke elite G20, koji će se sjutra održati u ovom sjevernom njemačkom gradu, prenosi ABC.

Postavljen je i centar za eventualna hapšenja u kojem ima 400 mjesta, a i sudije su u pripravnosti.

Najavljeno je 30 demonstracija prije, u toku i nakon samita, koje će organizovati anti-globalisti, eko-fanatici, trgovački sindikati, studenti i crkvene grupe.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.