"Romeo i Julija" na Kotorskom festivalu

Predstava "Romeo i Julija" (14+), koju je po drami Viljema Šekspira režirala Emilija Mrdaković, biće izvedena u četvrtak 6. jula, u 21.30 sati, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru takmičarske selekcije glavnog programa jubilarnog, 25. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

"Produkcija naše Lutkarske scene rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, kao romantična tragedija mlade generacije koja odrasta u surovom svijetu. Kroz vanvremensko Šekspirovo djelo težimo da mladima usadimo optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim", saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i: Goran Slavić, Miloš Pejović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Katarina Krek i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.