Nova opcija će se dopasti svim korisnicima Instagrama
Ilustracija

Filtriranje sadržaja

Nova opcija će se dopasti svim korisnicima Instagrama

Kako bi se u budućnosti minimizirali uticaji negativnih i loših komentara na regularnim objavama i video sadržaju Instagram je uveo nekoliko novina.

Implementirao je nekoliko funkcija koje koriste "machine learning" tehnologiju, kako bi društvenoj mreži pomogle u filtriranju sadržaja i omogućavanju više prijateljskog okruženja za korisnike, potvrdio je Kevin Sistrom, direktor kompanije, prenosi Avaz.ba. 

Prva opciona funkcija koristi "machine learning" kako bi identifikovala negativne i uznemirujuće komentare. Kada se osposobi funkcija, komentari ovog tipa se neće prikazivati posmatračima sadržaja. Trenutno je podržan samo engleski jezik za ovu funkciju.

Druga Instagram funkcija koristi istu vrstu tehnologije kako bi se automatski blokirao "spam". Tehnologija radi sa engleskim, španskim, portugalskim, arapskim, francuskim, njemačkim, ruskim, japanskim i kineskim jezikom.

Sistrom ističe da će AI-bazirane anti-spam i anti-abuse funkcije biti unaprjeđivane tokom vremena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.