U Jadranu ulovljena ajkula (FOTO)
Foto: Facebook

U Jadranu ulovljena ajkula (FOTO)

Na zvaničkoj Fejsbuk stranici ostrva Vir u Hrvatskoj objavljena je fotografija morskog psa uhvaćenog u zadarskom arhipelagu.

Riječ je o bezopasnoj vrsti Squalus acanthius, koju u Hrvatskoj zovu kostelj, ali koji ponekad izgleda zastrašujuće, budući da dostiže dužinu od 1,7 metara. 

Iako su korisnici društvenih mreža kritikovali ribara koji je pozirao s ulovljenom ribom, administratori stranice su napisali: 

"Ko ne bi poželio da se pohvali takvim ulovom? Naravno, to je vrsta morskog psa, koji ne napada ljude nego živi u suživotu s ostalim ribama u Jadranskom moru". 

Oni su objasnili i da nema razloga za strah, jer su za strah budući da su kostelji potpuno bezopasni za ljude. Uostalom, ovaj kapitalac je ulovljen na parangal u dubokim vodama, daleko od plaža.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.