Eksplozija gasovoda u Kini ubila osam, a povrijedila 35 osoba
Ilustracija

Eksplozija gasovoda u Kini ubila osam, a povrijedila 35 osoba

Najmanje osam osobe je poginulo, a 35 povrijeđeno u eksploziji gasovoda koja se sinoć dogodila na jugozapadu Kine.

Eksplozija se dogodila na gasovodu u gradu Šazi u provinciji Guizhou, a svi povrijeđeni su hospitalizovani među njima su najmanje četiri osobe životno ugrožene.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da su višednevne obilne padavine na jugozapadu Kine uzrokovale brojna klizišta, od kojih je jedno oštetilo i gasovod u Šaziju i dovelo do curenja plina.

Upravo na tom mjestu dogodila se sinoćnja eksplozija, a nadležne službe nacionalne kineske kompanije CNCP rade na sanaciji oštećenja.

Mještani obližnjih evakuirani su nakon eksplozije, a vatrogasci su uspjeli brzom reakcijom ugasiti požar izazvan eksplozijom.

Istraga o slučaju je u toku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.