Irak: Bombaš samoubica ubio najmanje 14 ljudi
Irak

Prerušen u žensku odjeću

Irak: Bombaš samoubica ubio najmanje 14 ljudi

Bombaš samoubica prerušen u žensku odjeću digao se u vazduh u kampu za raseljena lica u iračkoj provinciji Anbar i ubio najmanje 14 ljudi, rekao je lokalni zvaničnik.

On je rekao da se napad dogodio sinoć dok su vlasti smiještale porodice koje su pobjegle iz grada Kaima, koji je pod kontrolom Islamske države, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, među mrtvima je i pukovnik policije. Taj policajac je posumnjao u napadača i obgrlio ga dok je ovaj aktivirao eksploziv, i tako izvjesno smanjio broj žrtava.

U eksploziji je povrijeđeno najmanje 20 ljudi.

Niko još uvijek nije preuzeo odgovornost za napad ali je najvjerovatniji osumnjičeni Islamska država koja je ranije izvodila takve napade.

Iračke snage su potisnule Islamsku državu iz najvećeg dijela Anbara i u završnoj su fazi zauzimanja Mosula.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.