Pariz: Uhapšen muškarac koji je planirao ubistvo francuskog predsjednika
Emanuel Makron

Pariz: Uhapšen muškarac koji je planirao ubistvo francuskog predsjednika

Na širem području Pariza uhapšen je muškarac koji je planirao da na vojnoj paradi na Jelisejskim poljima 14. jula na Dan pada Bastilje, ubije francuskog predsjednika Emanuela Makrona, prenijeli su danas francuski mediji na internetu.

Televizija BFMTV javila je da je u pitanju 23-godišnji muškarac uhapšen posle izjave na jednom sajtu za video igrice da planira da kupi kalašnjikov da bi ubio Makrona na državni praznik.

Njegov razgovor na internetu odmah je signaliziran policiji koja ga je privela proteklog vikenda.

List Uest Frans prenio je danas da je muškarac, koji se izjašnjava kao nacionalista i blizak ekstremnoj desnici, pružao otpor prilikom hapšenja i da je nekoliko noževa pronađeno u njegovom stanu u Aržanteju kod Pariza.

Uhapšeni, koji je nezaposlen i psihički nestabilan, rekao je da je bio riješen da sprovede svoju namjeru.

To nije prvi put da je neko htio da ubije predsjednika Francuske za vrijeme vojne parade koja se tradicionalno organizuje svakog 14. jula.

Neonacista i simpatizer ekstremne desnice Maksim Brineri pokušao je običnom puškom 14. jula 2002. da ubije tadašnjeg predsjednika Žaka Širaka.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.