Antivladini protesti u Venecueli: U neredima od aprila poginulo najmanje 80 osoba
Ilustracija

Antivladini protesti u Venecueli: U neredima od aprila poginulo najmanje 80 osoba

Masovni protesti protiv vlade venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura nastavljeni su i sinoć, a u neredima su život izgubila još četiri demonstranta. Tako je bilans smrtno stradalih u protestima koji traju od aprila povećan na 80 osoba.

Državna tužiteljica Venecuele Luisa Ortega Djiaz saopštila je da je do nereda sinoć došlo u centru grada Barkisimeto i da su tom prilikom četvorica demonstranta poginula, a osmoro je povrijeđeno.

Lokalni zvaničnici tvrde da su demonstranti stradali u oružanom napadu provladinih militanata.

Antivladini protesti u Venecueli počeli su sredinom aprila ove godine, a da sada je u neredima na ulicama širom te zemlje život izgubilo najmanje 80 osoba.

Uporedo s tim, u glavnom venecuelanskom gradu Karakasu održani su skupovi podrške predsjedniku Maduru i njegovoj vladi, ali sinoć su se i ti demonstranti sukobili sa policijom, ali nema preciznijih informacija o posljedicama nereda.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.