Od masne kose vas boli tjeme? Razlog nije nimalo prijatan
Ilustracija

Perite kosu

Od masne kose vas boli tjeme? Razlog nije nimalo prijatan

Zvuči potpuno ludo, ali već godinama se prepiremo oko toga kada, koliko i na koji način prati kosu. A sada u jednačinu ulazi još jedna nepoznata i – zgrozićete se.

Sigurno ste napamet naučili preporuke da je bolje rjeđe prati kosu, a neko kaže da je bolje sasvim dići ruke od šampona, piše Pink M.

KimKardasijan

Kim Kardašijan

I poznate dame kažu da se trude da što rjeđe peru kosu, tako Kim Kardašijan tvrdi da svoju kosu pere na pet dana, a pjevačica Lordi nas je šokirala izjavom da ona svoju pere na svake dvije nedelje.

Došli smo dotle da momci preklinju frizere svojih žena i djevojaka da im došapnu da malo češće peru kosu jer je smrad neizdrživ. A ne samo da je problem smrad, već i nelagodnost. Ako ne perete kosu, teme vas svrbi i boli, a da li ste se ikada zapitali zašto? Zato što se na vašoj glavi odvija proces gljivične infekcije!

– Kada kosu ne perete dovoljno često, ulje koje se proizvodi na tjemenu potpomaže rastu i razvoju gljivica što dovodi do upale, svraba, crvenila, peruti i bola – objašnjava Džošua Zajhner, dermatolog.

Sada kad ovo znate, zaboravite na ideju da kosu ne perete po dvije nedjelje „jer će rasti kao iz vode“ i trk pod tuš!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.