Koliko često treba da peremo peškire za lice, ruke i tijelo?
Ilustracija

Koliko često treba da peremo peškire za lice, ruke i tijelo?

Peškire svi doživljavaju zdravo za gotovo. Ali, ako ih ne perete dovoljno često, oni mogu biti pravi izvor bakterija i gljivica, što izaziva pojavu neželjenih bubuljica i drugih problema na koži. A sigurni smo da to niko ne želi. Baš zato vam otkrivamo koliko biste često trebali prati peškire za lice, tijelo i ruke.

Peškir za tijelo

Peškir, koji koristite nakon tuširanja, trebali biste oprati nakon svakog trećeg korištenja, maksimalno četvrtog. Iako su obično veći i deblji od drugih peškira, nakon toliko korištenja i njih već prekriju bakterije i nečistoće te dobiju neugodni miris.

Peškir za lice

Ovo nas je posebno iznenadilo, jer peškir za lice navodno biste trebali prati nakon svakog korištenja. Naravno, to zavisi i o vašim navikama, odnosno o tome šminkate li se ili ne. Dame koje se ne šminkaju, slobodno mogu lice istim ručnikom obrisati i nekoliko puta, ali one koje naveče skidaju šminku, nakon umivanja, peškir bi trebale baciti na pranje.

Peškir za ruke

Peškir, koji visi pored umivaonika i namijenjen je brisanju ruku nakon pranja, često koristi više osoba. Baš zato biste te peškire trebali obavezno oprati nakon dva, maksimalno tri dana, ako ne želite ruke brisati leglom bakterija, piše Index.hr.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.