Nevrijeme paralisalo centralne dijelove Rusije, otkazani letovi (VIDEO)

Rekordna količina kiše

Nevrijeme paralisalo centralne dijelove Rusije, otkazani letovi (VIDEO)

Snažno nevrijeme pogodilo je danas cetralne djelove Rusije zbog čega je oko 230 naseljenih lokacija u centralnom federalnom distriktu ostalo bez struje od ranih jutarnjih časova.

Nevrijeme je pogodilo regione Moskve, Vladimira, Kaluge, Rjazana i Tule, navodi ruska novinska agencija.

Više od 450 letova na moskovskim aerodromima je kasnilo, a 41 let je otkazan sa tri aerodroma u Moskvi - "Domodedovo", "Šeremetjevo" i "Vnukovo" zbog loših vremenskih uslova.

Sa najvećeg moskovoskog aerodroma "Šeremtjevo" kasni 270 letova, a 39 je otkazano, sa aerodroma "Domodedovo" kasnila je 179 letova, dok su dva leta otkaza, a na trećem po veličini moskovskom aerodromu "Vnukovu" kasnio je jedan let.

Grad Moskva i moskovska podružnica Ministarstva za hitne situacije izdlai su uopozorenje da se očekuje jaka kiša, grad i jaki udari vjetra.

Prema prognozi ruskog Centra za hidrometeorologiju i ekologiju, vrijeme će biti nestabilno tokom cijelog vikenda.

''Tas'' navodi da je jučerašnja količina kiše koja je pala na Moskvu oborila dva prethodna rekorda.

Ruski Centar za hidrometeorologiju i ekologiju saopštio je da je tokom proteklog mjeseca na Moskvu palo najviše kiše od početka mjerenja.

Jučerašnji pljusak u Moskvi bio je najjači za 30. jun i cijeli protekli mjesec.

Prethodne rekordne padavine 30. juna zabilježene su 1923. godine i rekordna količina kiše bila je u junu 1970. godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.