Državljanin Srbije preminuo nakon što je spasio sina od utopljenja
Pružanje pomoći, Foto:Glas Istre

Pula

Državljanin Srbije preminuo nakon što je spasio sina od utopljenja

Državljanin Srbije, kojeg su juče talasi u Gortanovoj uvali u Puli bacili na stijene nakon što je skočio u more da spasi sina, danas je podlegao povredama, javlja portal "Glas Istre".

Ljekari su se u pulskoj bolnici borili za život 40-godišnjeg državljanina Srbije kojeg su talasi u Gortanovoj uvali u Puli bacili na stijene nakon što je skočio u more da spasi sina.

Muškarac se juče oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stijene, javlja Glas Istre.

Dvojica pulskih spasilaca uskočila su u more i izvukli ga. Bio je bez svijesti i nije mu se mogao osjetiti puls.

Na plaži su se našle i dvije ljekarke, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su muškarca vratiti u život i konačno i uspjeli. Potom je prevezen u bolnicu.

Kako prenosi Glas Istre, 40-godišnjak je u moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina kojeg je, dok je fotografisao sa stijene, u more povukao talas. Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz velike talase.

Sin je bolje prošao od oca, s nekoliko ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu, piše Glas Istre.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.