Peconi ne tereti Željka Rutovića za pokušaj ubistva
Predrag Ranković Peconi

Peconi ne tereti Željka Rutovića za pokušaj ubistva

Predrag Ranković Peconi, vlasnik kompanije “Invej” i Hepi televizije, u četvrtak je u Višem tužilaštvu u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama beogradksih Novosti, izjavio da ne zna ko je pucao na njega 21. marta u hotelu “Prag”, jer nije vidio.

 Takođe, kako saznaje list, naveo je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju biznismena Željka Rutovića, koga Tužilaštvo tereti da je pokušao da ga ubije.

Ranković je u zgradu Tužilaštva došao u pratnji obezbjeđenja a zbog povrede koju je zadobio prilikom ranjavanja, i dalje se oslanja na štap.

U pucnjavi je pogođen sa tri metka, dva u butinu i jednim u karlicu. Dva puta je operisan u beogradskom Urgentnom centru, iz koga je otpušten dva mjeseca posle ranjavanja.

Prema krivičnoj prijavi, koju je Višem tužilaštvu podnijela policija, sumnja se da su Rutović i pripadnici njegovog obezbjeđenja hicima iz pištolja pokušali da ubiju Rankovića i od tada su u bjekstvu. Prema rješenju sudije za prethodni postupak Višeg suda njima je određen pritvor, a izdata je i naredba za izdavanje potjernice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.