Zločin u Plavu: U ponedjeljak saslušanje Dašića
Kuća Dašića, foto: rtcg.me

Zločin u Plavu: U ponedjeljak saslušanje Dašića

Vuko Dašić (82), čiju su suprugu Gordanu (84) 31. maja ubili razbojnici u njihovoj porodičnoj kući u plavskom selu Brezovice, biće saslušan u ponedjeljak kako bi pomogao istražiteljima da utvrde uloge počinilaca ovog zločina, piše Pobjeda.

Zbog ubistva Gordane i prebijanja njenog supruga Vuka uhapšeni su Marko Šoškić (24) i Aleksanadar Konatar (35), koji su u pritvoru.

Razbojnici su dva sata poslije ponoći upali u kuću Dašića i 84-godišnju Gordanu ugušili, a Vuka brutalno pretukli.

Samo dan kasnije, policija je uhapsila Šoškića i Konatara zbog sumnje da su počinili ubistvo.

Lisice na ruke tada su stavljene Nikoli Kneževiću (25) koji se sumnjiči da je bio njihov pomagač, odnosno da nije prijavio slučaj policiji iako je znao za zločin.

Šoškić je u prvom navratu pred tužiocem kategorično negirao krivicu da bi samo dan kasnije na njegovu inicijativu ponovo bio saslušan. U drugom iskazu on je priznao „da su kod Dašića išli sa namjerom da oduzmu novac, ali ne i da izvrše ubistvo“.

Razbojnici su prvo napali Dašića, vezali ga i tukli dok nije izgubio svijest, a onda su maltretirali staricu. Pokidali su i kablove za telefonsku liniju kako bi se osigurali da kad uzmu plijen starac ne pozove pomoć.

Istražitelji provjeravaju još dvije osobe zbog sumnje da su pomogle osumnjičenima u zločinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.