Ostrava: Bolt pobijedio u trci na 100 metara
Husein Bolt

Trku završio za 10,6 sekudni

Ostrava: Bolt pobijedio u trci na 100 metara

Jamajčanski atletičar Husein Bolt pobijedio je sinoć u trci na 100 metara na mitingu u Ostravi.

Višestruki svjetski rekorder i olimpijski šampion trku je završio za 10,06 sekundi. On je nešto sporije startovao, ali je uspio da nadoknadi zaostatak i prođe kroz cilj ispred Kubanca Hunira Peresa, koji je ostvario rezultat od 10,09. Treći je bio Žak Ali Harvi iz Turske sa 10,26 sekundi.

Bolt nije uspio da popravi svoj ovosezonski najbolji rezultat od 10,03, koji je postavio 11. juna na Jamajci.

On se priprema za Svjetsko prvenstvo u Londonu u avgustu, gdje će braniti titulu. Bolt je prethodno rekao da će na tom takmičenju završiti karijeru, ali je juče naveo da još nije odlučio gdje će trčati poslednju trku.

Pobjedu u Ostravi ostvario je i Britanac Mo Fara, koji je trku na 10.000 metara završio za 27:12,09 minuta, javlja Beta.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.