Papinom ministru finansija sude zbog seksualnog zlostavljanja djece
Džordž Pele

Papinom ministru finansija sude zbog seksualnog zlostavljanja djece

Trećem čovjeku Vatikana, glavnom finansijskom savjetniku pape Franje, australijskom kardinalu Džordžu Pelu naređeno je da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula zbog seksualnih prestupa.

Kardinal se u skorije vrijeme našao pod istragom za seksualno zlostavljanje i još nije jasno koje optužbe su podignute protiv njega, navodi AP.

Dva muškarca, sada u svojim 40-im godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih godina dirao na neprikladnim mjestima na bazenu.

Sidnejska arhiepiskopska dijeceza izdala je saopštenje u ime kardinala, rekavši da on demantuje sve optužbe i da će se vratiti u Australiju da spere ljagu sa svog imena.

"On je rekao da se raduje kada će se pojaviti pred sudom kako bi se snažno branio od optužbi", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.