Od danas ćete moći ovo da radite tokom dopisivanja na Vajberu
Ilustracija

Čet ekstenzija

Od danas ćete moći ovo da radite tokom dopisivanja na Vajberu

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmijenu poruka, upravo je objavio promociju potpuno nove generacije “Čet ekstenzija” – funkcije za dijeljenje sadržaja i upotrebu sadržaja unutar aplikacije – prvobitno lansirane decembra 2016.

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz čet ekrana za preko 800 miliona Vajberovih korisnika širom svijeta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i dijeljenja sadržaja koji im je važan – a da pritom ne moraju da napuštaju čet.

Od danas, korisnici će moći da – direktno unutar svog čet ekrana – pronađu i podijele svoje omiljene video klipove sa YouTube-a, pjesme sa Spotify-a, hotele sa Booking.com-a i isprate najaktuelnije vijesti sa Vice-a. Osim ovih usluga, dodatno će moći da obogate svoj razgovor zanimljivim sadržajima kroz GIPHY, Guggy i Getty Images.

Jedna od najvažnijih prednosti od sada na raspolaganju je dodatak YouTube čet ekstenzije. Linkovi za YouTube video klipove su među najćešće dijeljenim linkovima unutar četova na Vajberu – i od sada će to biti omogućeno direktno iz ekrana četa. Korisnici će tako moći da pretražuju, proslijeđuju i čak emituju YouTube video klipove – bez napuštanja svojih tekućih razgovora.

152384unnamediff

Od sada na Vajberu možete slušati omiljenu muziku

“Platforma Vajber čet ekstenzija predstavlja veoma uzbudljivo i dinamično okruženje za priče koje nastaju na VICE-u,” izjavio je Sterling Profer, Viši potpredsednik i Glavni menadžer za poslovnu strategiju i razvoj ove kompanije. “U nastojanju da nastavimo da snažno širimo njegovu distribuciju putem raznih platformi, sadržaj je taj koji dominira po važnosti. Priče koje saopštavamo našoj publici će uvijek biti sjajan dodatak bilo kom razgovoru, i mogućnost da se tako nešto sprovede na besprekorno lak način prema 800 miliona korisnika Vibera širom sveta je pun pogodak za sve.”

152383unnamediff
Saradnja Vajbera i Bukinga

Korisnici Vajbera će od sada moći da planiraju svoja putovanja bez napuštanja te aplikacije. Uz ekstenziju za Booking.com – jednostavno će moći da pretražuju i razmatraju opcije smještaja sa svojim partnerima tokom aktuelnog četa – sve dok ne donesu konačnu odluku o rezervaciji. Brajan Batista, Direktor za globalna partnerstva pri Booking.com dodaje: “Naši korisnici planiraju putovanja na razne načine, uključujući i razmatranje ponuda za smještaj među svojim prijateljima unutar aplikacija za razmijenu poruka.

Generalni direktor Vajbera rekao je: “Definisali smo najinteresantnije funkcije za korisnike naše platforme – i posvetili se isključivo njima u ovoj prvoj fazi. Ponosni smo na činjenicu da smo prva među vodećim aplikacijama za razmijenu poruka koja je u mogućnosti da ponudi sveobuhvatno iskustvo - a da pritom zadržimo kvalitete lakog korišćenja i preglednosti. Ovo je samo jedan način putem kojeg ćemo nastaviti da razvijamo našu aplikaciju kao platformu za komunikaciju budućnosti – u saglasnosti sa našom vizijom da pružimo cio spektar korisnih usluga na svakodnevnoj osnovi“, prenosi Informer.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.