Baošić osuđen:  10 godina i 10 mjeseci za ubistvo Kosaća
Dragoje Baošić

Ubistvo u Igalu

Baošić osuđen: 10 godina i 10 mjeseci za ubistvo Kosaća

Dragoje Baošić koji se tereti da je 14. septembra 2014. godine ubio Jovana Kosaća u diskoteci "Kaza" u Igalu, osuđen je danas za ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, na deset godina i deset mjeseci zatvorske kazne, prenosi Portal Analitika. Odluku je donijelo vijeće sutkinje Vesne Moštrokol.

Osim Baošića, na optuženičkoj klupi se našao i Dragan Bigović koji se sumnjiči da je pomogao optuženom da pobjegne. Zbog tog djela Bigović je danas osuđen na deset mjeseci zatvora.

Kosać je ubijen 14. septembra prošle godine na vratima diskoteke „Casa“ u Herceg Novom, u kojoj je radio kao obezbjeđenje.

Ubistvu je prethodila tuča Kosaća i braće Dragana i Stanka Bigovića, kojima on nije dozvolio da uđu u diskoteku, jer je to bio nalog gazde.

Baošić je bio u društvu sa Bigovićima i, kako se sumnja, ispalio je smrtonosne hice u Kosaća.

Nakon zločina Bigović i Baošić su pobjegli.

Baošić je uhapšen osam dana kasnije, 22. septembra u šumi u zaleđu Risna.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.