Orav: Konstruktivnim dijalogom do rješenja krize
Gori Aivo Orav

Sve partije da se uključe u dijalog

Orav: Konstruktivnim dijalogom do rješenja krize

Sve političke partije bi trebalo da se uključe u konstruktivan dijalog kako bi se pronašao način da se prevaziđe trenutna situacija, kazao je za Dan šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Ambasador Orav je tako odgovorio na pitanje lidera Demosa Miodraga Lekića da li krnji parlament može biti partner Unije u procesu evropskih integracija.

On je naglasio da je pozicija Delegacije EU po ovom pitanju jasna i ponovljena više puta.

"Kako su istakli visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini, a nešto skorije i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, politički dijalog i diskusija trebalo bi da se odvijaju u parlamentu, a bojkot institucija nije evropski način rješavanja problema. Rješenje u ovom smislu treba da nađu relevantni crnogorski činioci", poručio je Orav.

Kako je dodao, što se tiče procesa pristupanja, pregovori sa Crnom Gorom napreduju dobro.

"To je demonstrirano i prošle sedmice, kada su otvorena još dva poglavlja, a jedno privremeno zatvoreno", kazao je Orav.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.